Recept för en framgångsrik företagare

För att kunna lyckas som företagare måste du vara expert på att bedöma experter.

Vad menar jag med det? Jo, att den framgångsrike företagaren måste ha förmågan att kunna bedöma om de konsulter som han alltid måste anlita verkligen är bra konsulter. Typ försäkringsmäklare, redovisningsmedhjälpare, leasinghanläggare, bankkonsulter, revisorer, mfl. Och eftersom han anlitar dem för att få hjälp inom områden som han själv inte behärskar så kan ju företagaren oftast inte bedöma om experten är expert eller inte. Så därför måste företagaren utveckla ett sjätte sinne för att kunna välja rätt. Väljer han fel går det ofta snett. Dyra råd kan ibland vara väldigt dyra. Billiga råd kan även de bli väldigt dyra. Goda råd är alltid billiga!

Som företagare är du i samma situation som en rysk ubåtskapten i Stockholms skärgård. Du går på grund om du inte har mätare som visar fart, djup, position, bränsle, etc.

Som företagare måste du ha ordning på dina "mätare" - du måste ha möjlighet att kunna följa din rörelses verksamhet och utveckling. Därför måste du se till att du organiserar din bokföring och dina redovisningsrutiner så att du får snabb och korrekt information.

Min erfarenhet är att den framgångsrike företagaren inte alltid är välutbildad, handlingskraftig, idérik, driftig, utan att det mer har berott på att han har förmågan att välja bra medarbetare och att välja bra rådgivare.

Frågeställningar.

Har du koll på bokföringen så att Du varje månad kan följa företagets resultatutveckling?
Har du koll på alla avdragsmöjligheter så att du får mest kvar efter skatt?
Har du koll på löpande utbetalningar så att du vet att du har tillräckligt med pengar?
Har du koll på utvecklingen av kostnader och intäkter genom enkel budget?
Har du koll på din privatekonomi, försäkringsskydd, testamente, etc?
Har du koll på att du inte betalar för höga räntor på lån?
Har du koll på att du inte riskerar företaget genom felaktigt försäkringsskydd?


Svarar du ja på samtliga frågor har du sannolikt ett välskött företag med goda rådgivare.
Frågor eller kommentarer ulf.to@telia.com
Skapad av webomedia99 ©.


Michael Kors Väskor Michael Kors Väskor Väskor Michael Kors Michael Kors Väskor Väskor Louis Vuitton Oakley solglasögon Oakley solglasögon Balenciaga Borse MCM Tasche Michael Kors Taschen Michael Kors Schweiz Gucci Taschen Sac Balenciaga